26 mars 2008

   Du kysser min hals och kylan smeker ännu en gång min hud. Vodkan som blandas med apelsinjuice dränker mina läppar och får hjärtat att ta två extra slag. Vi har stirrat på varandra i timmar men jag kan inte tröttna och du verkar inte heller kunna det.

   Kan det bli bättre än när man vet att det vackraste i världen tillhör en själv?

Jag tror inte det.


   Vi springer nakna genom ditt trapphus och känner den kalla stenen under fotsulorna. Vi ger dina grannar nattlig underhållning och jag skickar slängkyssar till alla olyckliga som står bakom sina ståldörrar och ser på oss.

   Jag är glad att jag inte är en av dom.

Vi älskar vid din vindsvåning och vår lycka ekar mellan trappstegen. Kanske hör någon våra andetag men vi är starka nog att låta världen veta nu.

   Vi är ingen hemlighet.

Du viskar att jag är galen men jag säger att vi är galna tillsammans.

   Vi ska visa världen att vi kan stå emot.

Stjärnorna är dolda bakom moln inatt och får aldrig vara en del av vårt nattliga äventyr. Innan vi har försjunkit i sömn kommer solen stigit över snötäckta tak och lyst upp staden. Värma alla köldskadade själar och jagat minusgraderna varma.

   På samma sätt som du värmer upp mig med kyssar.

Gamla kyssar.


25 mars, 2008

   Du darrar inombords av nervositet men dina läppar ler. Du står för fösta gången ansikte mot ansikte med min mamma och pappa. Jag är nog mer nervös än du ändå. Du har träffat föräldrar förut men jag har aldrig presenterat någon för dom som jag verkligen älskar.

   Förstår du inte att du är speciell nu så vet jag inte vad jag ska göra.

Du står i mitt flickrum med gula tapeter och gosedjur i krukor. Kanske påminner det dig om att jag är ung men du ler bara och studerar tavlorna där hela mitt liv är inramat.

   Du studerar bilden på dig själv.

Du viskar i mitt öra att den här ändå inte var så farligt.

   Jag håller med men hjärtat bultar hårt.

Det här är något nytt.


   Vi går genom en frostskadad kväll och du låter mig hålla din hand. Du låter mig kyssa dina läppar och jag låter dig fylla mina lungor med rök.

   Jag vill ha dig.

Jag vill ha dig fler mörka höstkvällar och fler kalla vinternätter. Jag vill ha dig vår och sommardagar.

   Jag vill vara det bästa hos dig så som du är min skatt.

Snart kommer hela världen stå vid vår sida och stötta vår kärlek.

   Kanske.

Kärlek är att vara själdestruktiv och ännu ett sätt att jävlas på.

   Jag är mer rubbad än du.  

Under stjärnhimlen som tänts för oss ger du mig en kyss.

   En gammal kyss.

24 mars, 2008

   Vi har betraktat världen genom röda ögon och blickarna vi ger varandra brinner av lust. Vi har sett på fasader, på putsade fönsterrutor och anat konturerna från alla värdelösa liv som finns där innanför.

   Alla som vill dö för att vi har varandra.

Hoppa - vi ska fånga er.

   Vi är starka nu.

Dina andetag är lättare, jag har lyft problemen från dina axlar. Du behöver inte oroa dig längre.
   Vi står stabilt nu.


   Natten blir mörkare och vi tar ett krampaktigt tag om varandra. Ljusprickar brinner i mörkret och lyser upp andra människors mörka liv.

   En dag kommer vartenda ljus i Stockholm tändas till vår ära.

För vår skull.

   Så plötsligt faller himlen ned över oss och vi kastar småsten i kanalen. Kanske är det en önskebrunn så att vi kan önska hur vår fortsättning ska te sig. Kan vi få leva lite till så att vi inte behöver oroa oss för att det här är våra sista sekunder tillsamman?

   Kan vi få fler mörka kvällar i varandras armar?

Kan vi få ge fler löften att hålla och fler regler att bryta?

   Kan vi få fler gamla kyssar?


22 mars 2008

   Du jobbar och jag köper fjädrar och plockar grenar och ställer ett påskris på ditt bord. Lite för din skull men kanske mer för min.

   Högtiderna hjälper mig att räkna vår tid tillsammans.

Det har gått lång tid nu.

   Jag sitter i mörkret och tänker och du sliter sönder ett hjärta någonstans. Det är fler än jag som tycker du är vacker och jag har konkurrens om dig. Ingen konkurrerar om mig så du kan aldrig förstå min oro.

   Aldrig.


   Du kommer hem och ser mina dekorationer och du säger att det var gulligt gjort. Jag säger att jag vet att det är töntig men jag är tjej så jag får vara det. Du säger att det inte alls var töntigt utan mysig att jag fyller ditt liv med ljus.

   Jag tror att du egentligen pratar om oss nu.

Så sitter vi bredvid varandra och du äter gulan i äggen jag kokat. Sedan ser vi på varandra en stund innan vi lägger oss sida vid sida och håller i varandras kärlek.

   Världen bleknar bort och här finns bara du och jag.

Du och jag och gamla kyssar.


21 mars 2008

   Musiken fyller rummet och våra kroppar vrider sig i längtan efter varandra. Fönstret är stängt, vi har stängt stjärnorna ute inatt. Dina grannar ska slippa höra våra lyckoljud och månen ska slippa se allt han inte kan få.
   Vi är vackra ikväll.
Du rör vid mig som om du aldrig gjort det förr och son om det är första gången du gör det. Jag stryker med händerna över din kropp och över alla blåmärken och ärr.
   Jag ska läka varje sår du har.

   Vi ligger mitt emot varandra. Ser på varandra, äter upp varandra med blicken. Jag vill viska att du ska komma närmre men jag är rädd att mitt hjärta kommer stanna då. Det här är redan mer än jag klarar av.
   Du är närmre mig än jag klarar av.
Stjärnorna knackar på rutan och kylan vill smeka över våra kroppar. Vi har bara ögon för varandra och dina händer är bara mina.
   Vi slingrar benen om varandra. Jag lägger handen på din bröstkorg för att höra på dina levnadsslag och du handen på min kind för att studera allt som är ditt.
   Jag är så lycklig att jag blir rädd.
Du är räddare fast du är modig nog at skaka av den känslan.
   Jag vill be dig älska mig för evigt.
Men det är en rad ur en sagobok och det här är ingen saga,
   Vi låter läpparna nudda varandra och låter känslorna fylla kroppen.
Perfekta kyssar.
   Perfekta gamla kyssar.


20 mars 2008

   Jag möter dig i centrum och du ler lika brett som du brukar. Ingen skulle ha gissat att du skrek åt mig sist vi sågs. Inte ens jag och jag har nästan glömt det.
   Man kan inte minnas sådant när man ser ögon som dina.
Vi byter kyssar och blickar och du håller mig nära. Sedan pratar du men jag lyssnar inte på dina ord utan på hur vacker din röst är.
   Jag vill stoppa dig och be dig älska mig för evigt.
Patetiskt.

   Vi sitter med din bror och dina vänner. Utanför blir kvällen mörk men ditt ansikte lyser. Stämningen kan värma en förfrusen själ men jag är ändå blyg i deras sällskap.
   Jag vet att deras inställning till oss är tveksam.
Jag dricker cola och du dricker hjärtat snurrigt. Ni skrattar högre och högre för var sekund och synen är vacker. Men sedan nämner din bror ditt mörka förflutna och alla dina fel kommer på tal. Han säger ironiskt att jag verkligen har hittat mig en prins.
   Jag vill viska att du är min prins.
Men det är löjligt så jag säger bara att jag tar dina fel med en nypa salt. Så som du tar mina fel.
   Du ler och kysser mig sönder och samman.
Och så plötsligt stå vi där ute i mörkret och du värmer händerna under min tröja. Tar på mig som om jag var allt i världen. Inte blyg för människorna eller mörkret.
   Låt alla se.
Vi dansar över isen och in i värmen. Jag vill ha dig så nära det går och jag kryper in under din jacka. Du lägger armarna om mig och håller mig hårt.
   Du är lätt att älska.
Du lägger händerna på mina kinder och ser rakt in i min själ. Sedan ger du mig en kyss.
   En gammal kyss.

17 mars 2008

   Jag sitter och väntar på att dagen ska gå och att dom där köldskadade barnen ska lyckas dra ut natten lite till. Jag vill stanna i det här mörkret lite längre. Då kan du inte se att jag har förlorat mig själv helt i dig.

   Att jag är din.

Jag sitter och väntar på att hjärtan ska börja slå igen. Mina ögon söker efter en defibrillator och dina händer sänder stötar in i mitt bröst. Du kan sätta igång mina elledningar igen. Du kan sätta igång dom där tankarna.

   Tankarna om oss två för alltid.

En patetisk dröm.


   Du är utmattad i tanken och jag är död i sinnet. Du är förvirrande och min hjärna har slutat fungera. Andas lite till och rita ett kryss mellan mina bröst. Viska att det är ditt slutmål - där inne finns din skatt.

   Jag är din skatt.

   Men du är inte här och jag börjar undra om du fortfarande hatar mina tårar så grymt. Jag vill nästan inte veta men jag kan inte undvika att fråga mig själv om du fortfarande vill ha mig. Om du fortfarande är min.

   Du är inte här och viskar inget i mitt öra.

Jag är dold i natten och du är dold i skuggorna.

   Jag vill ha en sista kyss.

Jag behöver en sista kyss.

   En sista gammal kyss.         

11 mars 2008

   Jag vet inte om det är du som har ändrats eller om det är fullmånen som får dig att se annorlunda ut. Jag tror att det är alla problem i mitt liv som lägger ett dunkel över mina ögon och som får dig att verka mer fel än du egentligen är.

   Jag förstör dig i min blick.

Jag behöver din famn men du vill fortfarande inte veta av min sorg. Världen är ett jävla helvete säger du hårt och du sårar mig lika mycket varje gång.

   Förstå det.

Och förstå att jag gråter för att jag bryr mig.


   Är du ute efter att såra mig så har du lyckats. Jag fly genom natten och lämnar ett spår av tårar och känslor efter mig.

   Det här fungerar inte längre.

Inte alls.

   Det har aldrig gjort det vrålar stjärnhimlen.

Min blick är svart, lika svart som din när jag återvänder. Jag sluter ögonen för att sova och gråter i tystnad för jag vill inte att du ska hata mig mer än du redan gör.

   Hade jag kunnat gå nu så hade jag gjort det men jag skulle gå vilse i natten och du leder mig inte rätt längre.

   Du är borta.

Du lägger omedvetet armen om mig när du somnar bredvid mig. Jag njuter av det för jag kommer inte få känna det här på väldigt länge nu. Jag tror du funderar på att släppa mig.

   Ett par till tårar faller för dig och för oss.

Men jag får ingen kyss i mörkret.

   Ingen gammal kyss.

10 mars 2008

   Vi promenerar genom områden och parker där du har levt ditt liv. Jag vet allt om dig men du vet knappt något alls om mig. Kanske för att du har levt sexton år längre och har miljoner saker mer att berätta. Kanske för att du pratar så mycket och jag aldrig avbryter.

   Kanske för att jag tror att du inte vill veta.

Men du vill veta och det viskar du till mig ibland. Och jag försöker berätta så mycket jag kan men din värld är kanske mer intressant än min ändå.

   Du är mer intressant än vad jag är.

Men mest intressant är varför du överhuvudtaget vill ha mig.

   Du verkar vilja ha mig.


   En kyss och klockan ovanför din säng har stannat. Två sekunder och jag skrattar igen. Vi har våra knep och vi har våra lekar. Jag har mitt leende och du dina ögon.

   Vi kan argumentera om vem som är vackrast hela natten.

Vacker, vackrare, vackrast.

   Så plötslig tystnar vi och bara ser på varandra tills vi fylls av lycka. Kanske har du makt över mig eller så äger jag ditt hjärta. Kanske är vi på samma nivå och allt det här är ömsesidigt.

   Vi vill våga chansa, riskera mer än vi redan gör.

Vi vill ta det här ett steg länge.

   Fall med mig.

Kom nära.

   Ge mig en kyss.

En gammal kyss.


9 mars 2008

   Det är en värld mellan oss men våra fingrar lyckas skriva ord som vi kan utbyta. Jag skriver mer men inte för att jag har mer att säga. Mina fingrar är bara yngre och mer ivriga än dina.

   Den här natten är underbar.

Jag gråter inte och du slipper svära över att jag gör det. Vi utbyter historier och berättar hur vi längtar efter varandras kroppar.

   Vi längtar lika mycket.

Du säger att du bara är min och jag är bara din.

   Det här är en natt då vi båda vet.


   Vi veta att våra hjärtan bultar för varandra och vi vet att vi kommer somna i varandras famn många nätter till. Det är inte slut ännu - det här är inte över.

   Inte än.

Du kommer att orka länge till och jag kommer att orka ännu längre. Ikväll är vi inte omöjlighet - vi är oslagbara.

   Och vi kommer vara det natten ut.

Du skriver hejdå och jag skriver att du är underbar. Kanske rodnar du på andra sidan men det får jag aldrig veta.

   Jag rodnar i alla fall när du berättar för mig allt som du vill göra med mig och allt du vill visa mig.

   Och jag rodnar när du skickar mig en kyss.

En gammal kyss.


6 mars 2008

   Du är lite full och jag är full av liv. Vi kysser varandra i trapphuset en stund innan vi tar oss in i din lägenhet. Vi ser på film och smeker varandras kroppar och så småningom låter vi läpparna mötas. Jag hoppas på att jag ska få ha dig i fred ikväll men så tar du fram whiskeyn och trycker läpparna mot den

   Det finns en till som lägger bud på din kropp och själ.

Du vill inte att jag ska bli som du men jag tvingar dig att fylla mitt glas med. Jag vill se vad som är så fantastiskt med din värld och jag vill känna ruset som du inte kan leva utan.

   Jag får inte blodet i dina vener att koka tillräckligt fort.

Jag är inte tillräckligt.

   Du behöver något mer.


   Du somnar på mig arm och dina lungor andas tungt. Jag gråter i tystnad ett tag för att du aldrig stannar hos mig så länge som jag vill. Jag förstår inte hur någon som är så vacker kan förstöra natt efter natt.

   Du är en fantastisk tavla att se på men du skadar dig själv och mig.

Du menar inte att göra det.

   Mörkret gömmer min sorg och jag torkar tårarna innan du slår upp ögonen igen. Då drar du mig nära och kysser mig länge och lätt och sedan låter jag dig njuta tills natten inte klarar av att se din lycka längre.

   Du viskar att jag är perfekt.

Du viskar att du älskar mig.

   Så plötsligt ligger vi där igen och jag blöder av kärlek och lycka. Jag minns knappt dina spritdränkta ord eller vad som fick mig att gråta. Du smeker bort dom sista tårarna från mina ögon.

   Det här är något speciellt ändå.

Det är något speciellt med oss

   Och det är speciella gamla kyssar.


5 mars 2008

    Jag väcker dig med en kyss. Du rycker till men ler när du ser att det är jag. Solen har redan ätits upp av mörkret och jag har kämpat mig igenom en hel dag. Du har kämpat dig igenom flera timmar av mardrömmar. Något som du inte vill prata om viskar du.

   Vi vandrar runt i dina kvarter och låter mörkret fylla våra lungor.

I kväll är en kväll då vi båda tvivlar.

   I kväll är en kväll då vi vill mer än vad vi vågar.

En natt du vi båda förstår att vi är en omöjlighet.

   Och det är under tyst förståelse som håller om varandra.

Vi vet båda två.


   Du låter mig njuta och jag försjunker sedan snabbt i sömn och vila. Du har tagit musten ur mig kropp med hjälp av lycka. Men drömmarna kommer snabbt och jag får en natt av skräck och gråt. Först kramar du mig för att jag ska sluta vara rädd. Sedan tröttnar du på vad mitt undermedvetna gör och ryter åt mig.

   Du skrämmer mig.

Jag sitter och ser ut genom fönstret och låter dig somna. Natthimlen är fortfarande lika svart och du fortfarande lika vacker. När du andas lugnt igen kryper jag ner bredvid dig och du lägger ena armen om mig.

   Jag ska inte drömma mer viskar jag.

Jag lovar.

   Med slutna ögon letar du dig fram till mina läppar och ger mig en kyss.

En gammal kyss.


2 mars 2008

   Du rör vid mig som om du var rädd för att ha sönder mig. Hur många gånger ska jag behöva säga att du lagar mig? Fast ja, du bryter bitar av mig ibland precis som jag bryter bitar av ditt hjärta.

   Det är farligt att släppa folk så nära.

Du smeker min hud och kysser mina kinder. Jag rör vid dig och visar att det inte finns någon annan i mina tankar. Förstå att du är min värld.

   Älskling.

Jag får kalla dig det nu.


   Du kommer så nära att jag vill spy upp min själ. Du borrar in ansiktet i min hals och kräver att jag ska andas i samma takt som dig.

   Jag ska andas för alltid om du bara är kvar viskar jag.

Du håller om mig hårt och jag kramar din hand tillbaka. Vi har gått från kroppsligt till känslomässigt och skillnaden är påtaglig. Jag är livrädd för vad du gör med mig men jag älskar dig mer än jag förr älskat någon annan.

   Kyss mig.

Våra läppar leker över varandras, söker som om du aldrig vidrört varandra förr. Och det har dom påsätt och vis inte. Allt är nytt för oss, den här natten är ny och alla stjärnor har tänts på nytt.

   Du fumlar med knappen och blicken och jag med tungan och orden.

Du viskar aldrig att du älskar mig.

   Jag vet att du gör det.

Jag vet att du gör det när du ger mig en kyss.

   En gammal kyss.


RSS 2.0